המבשלה

אנחנו מבשלים אך ורק ALL GRAIN, אצלנו לא תמצאו בירות רכז.
המבשלה שהקמנו בנויה לבישולים של 20-30 ליטר בכל באץ' (בישול), הנעשה באמצעות גז.

אז מה יש לנו- מקרר תסיסה, מיכל נירוסטה 30 ליטר, ערכת בסיס של 3 דליי תסיסה בנפח 30  ליטר, 4 חביות קורנליוס דגם בול לוק, ארלניימרים, כירת שדה 40*40, סיר נירוסטה 50 ליטר, צידנית 50 ליטר, סטיר פלייט, רפקרטומטר ועוד שלל ברזים וברגים (אל תשאלו עד לאן הגענו רק בשביל בורג מזורגג).

מה חדש במבשלה
מבשלת דופין גאה להכריז את מעברה לחביות, הזמנו 4 חביות נירוסטה אשר עושות את דרכן בימים אלו מגרמניה, בקרוב נזמין/נכין קגורטור.

מעבר לשימוש ברפראקטומטר, אשר מחליף את ההידרומטר 3 סקאלות לחישוב רמת הסוכר (ממנו נגזר אחוז האלכוהול בבירה).

מקרר תסיסה- סוף סוף אחר 7 בישולים השגנו מקרר (תודות לאופק צילומי אוויר שחידשו את מלאי המקררים שלהם והסכימו להביא לנו את המקרר הישן שלהם). המקרר אומנם קטן אך עושה את העבודה. המקרר שודרג בווסת טמפרטורות חיצוני אשר מסייע לנו בשמירה על טמפרטורת תסיסה קבועה שמשפרת פלאים את איכות הבירה.

שמרים נוזליים  WLP 550- קיבלנו צנצנת מנועם שלב, המוכר כנועם שיבולת. שמרים עם נוכחות שמאופיינים במתיקות ומטעמים לבירות כבדות בסגנון בלגי.

מיכל תסיסה נירוסטה - שדרוג של מיכלי הפלסטיק הבסיסיים, בעל קיבולת של 30 ליטרים.